Sök
NYHETER

Årets Gasellföretag 2023!

17 november 2023

Recas vinner Di Gasell 2023 – Sveriges mästerskap i tillväxt

Recas är ett av Sveriges mest framgångsrika företag. Det anser Dagens Industri, som ger Recas priset Di Gasell 2023, Västra Götaland. Med sin verksamhet i Trollhättan bidrar de till nya arbetstillfällen i länet.
– Inget man skojar bort, säger Micael Lawson VD Recas.

Det prestigefulla priset Di Gasell har delats ut av Dagens Industri sedan 2011 och är en hyllning till Sveriges snabbast växande företag. Recas mottog under tisdagskvällen priset och befäster därmed sin position som det mest framgångsrika och snabbast växande företaget i Västra Götaland.

– Recas har visat på en enastående förmåga att växa och samtidigt behålla en stark ekonomisk grund, det är en ära att ta emot Di Gasell 2023, säger Micael.

För att bli utsedd till Gasellföretag behöver man uppfylla en rad högt ställda kriterier som inkluderar en nettoomsättning på över 10 miljoner kronor, minst tio anställda, fördubblad omsättning om man jämför det första och senaste året under en fyraårig period, ökad omsättning varje år de senaste tre åren, ett positivt rörelseresultat, organisk tillväxt och sund ekonomi. Detta är någonting knappt 1% av Sveriges bolag klarar.

Nästan en femtedel av Sveriges befolkning bor i Västra Götaland. Det betyder att Recas gör ett stort avtryck när de blir årets Gasellföretag i området.

– Vi är väldigt stolta att lyckas stickas ut i en så framstående och stor region, säger Micael. Om Di Gasell Sedan 2001 har Dagens Industri utsett de snabbaste företagen i Sveriges 21 län. De nominerade företagen granskas utifrån hårda kriterier, som endast ett hundratal företag klarar. De mest drivna företagen gör upp om segern i Stockholm den 5 december.