Search
NYHETER

Lär känna vår nya VD för Recas IT!

Recas på instagram Lär känna vår ny VD på Recas IT
29 September 2023

Äntligen har det blivit dags för en närmare presentation av Stefan Barbunopulos, ny VD för Recas IT! Med sin tidigare bakgrund inom ledarskap och omfattande erfarenhet av att driva organisationer mot utsatta mål, är vi säkra på att Stefan kommer axla rollen som VD med bravur!🌟

Nu förstår vi om ni är nyfikna på Stefan och hans bakgrund, därför ska han nu få besvara lite frågor!👇

Berätta lite mer om din yrkesbakgrund?
– Efter min gymnasietid gick jag in i värnplikten på AMF4 i Göteborg, där jag tjänstgjorde som Amfibieplutonsbefäl för en granatgevärsgrupp. Jag avslutade min värnplikt med högsta betyg i kompaniet och erhöll utmärkelsen ”Bästa kamrat.” Jag trivdes i denna miljö med tydliga mål och uppgifter samt utvecklade min förmåga att leda och samarbeta med grupper. Det var en värdefull erfarenhet som formade min professionella utveckling.

Efter min värnplikt i Göteborg, fortsatte jag med högre utbildning inom Maskin- och produktionsteknik vid Högskolan Väst. Efter examen tog jag min första anställning hos Manpower Professional inom ingenjörssektorn, men övergick snart till konsultbolaget Caran. Därifrån blev jag uthyrd till SAAB i Trollhättan där jag fick möjlighet att arbeta med flera spännande projekt, både i Sverige och i Europa, bland annat SAABs snabbaste bil: SAAB 9-3 TurboX och SAABs snålaste dieselbil.

När SAAB ställdes inför ekonomiska utmaningar bytte jag 2011 till e-AAM Driveline Systems, ett nystartat joint venture mellan SAAB och AAM, som fokuserade på elektriska drivlinor för fordon. Jag började som projektledare och utvecklades snabbt till en mer säljande roll. På AAM hade jag kundansvar över Jaguar LandRover och Mercedes Benz men stöttade företaget generellt när det gällde elektrifieringsprojekt. De första åren vann jag en del mindre utvecklingsprojekt men våren 2015 fick vi vårt första stora genombrott när vi vann utveckling och tillverkning av drivlinan till Jaguar iPace – deras första helt elektriska fyrhjulsdrivna elbil. Otroligt häftigt att få vara drivande i den affären som resulterade i en omsättning i miljardklassen och även nya jobb på kontoret i Trollhättan. För att kunna öka min kundnärvaro ytterligare satsade AAM 2016 på att skicka mig och familjen till det europeiska huvudkontoret utanför Frankfurt, Tyskland.

Efter många år utomlands, där jag fortsatte utvecklas inom företaget, valde vi 2018 att flytta hem till Sverige igen och jag fick nya arbetsuppgifter inom företaget. I min nya roll som global produktstrateg arbetade jag nära kunder för att förstå deras behov och ledde interna processer för att utveckla nya produkter. Under denna perioden blev det mycket resor till Asien/Europa och Nordamerika och jag utökade mitt kontaktnätverk otroligt mycket!

2020 kom pandemin och företaget beslutade att stänga kontoret i Trollhättan, men jag valde att fortsätta mitt arbete med utgångspunkt från det europeiska huvudkontoret i Tyskland. Detta innebar att jag pendlade regelbundet mellan Sverige, Tyskland och USA. Nu blickar jag framåt mot nya utmaningar på Recas IT!

Hur hamnade du hos oss på Recas?
– Under hösten 2022 inleddes en dialog mellan mig och Lawson, som jag tidigare hade arbetat med under min tid på AAM. Lawson presenterade Recas för mig, och jag blev imponerad av vad företaget hade åstadkommit på kort tid. Vid vårt första möte fanns det ingen omedelbar tjänst för mig, men det var tydligt att vi trivdes med att samarbeta och att det skulle dyka upp möjligheter framöver.

I början av 2023 uttrycktes ett intresse av att jag skulle ta ansvar för IT- och mjukvaruområdet på företaget. Till en början var jag lite fundersam men jag älskar nya utmaningar och tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor är allt möjligt. Och här är vi idag!🌟

Vad blir det första steget för Recas IT?
– Det första steget blir att forma och etablera Recas IT på en expansiv marknad. Vi behöver definiera tjänster och produkter som vi kommer att erbjuda inom de olika affärsområdena. Detta kräver en noggrann strategi och en gedigen marknadsanalys för att förstå våra kunders behov och hur vi kan tillgodose dem på bästa möjliga sätt.

Kika igenom bildspelet nedan för lite mer information om Stefan!👇 Slutligen vill vi säga varmt välkommen till oss på Recas!🤩